marimari

Thursday, June 30, 2011

cucukcucuk




morning kawankawan

malam tadi bawa zhariff g cucukcucuk 5 bulan
aku kuar rumah after maghrib la ke KPMC puchong
tempat zhariff pertama kali lihat dunia
hehe
kebetulan panel company aku
so senangla,tak ramai org

mulemule timbang berat sumela
alhamdulillah berat naik dari 6.5kg - 7.6kg
sudah berat anak mummy ye..
mood zhariff pun sangatsangat baik
tinggi plak naik dari 65cm - 67cm
kali ni siap amik ukur lilit kepala 42 cm
hehe

time nak cucuk zhariff siap leh main main lagi ng doktor
senyap jer, bile doktor buka seluar zhariff pun die still ketawaketawa
tibatiba bile time doktor cucuk jer, zhariff wat muke terkejut pastue nangis kjp jerk
gud boy la ank mummy
last time cucuk zhariff nangesnanges
hehe
doktor stanby bg ubat demam

after dah selesai sume kami ke tesco plak, saje jalanjalan
lastlast dapat gak aku cd angry bird,
agak kuciwa cd untuk ps2 xde
hanya untuk psp, ps3 ng pc je
so aku pun untuk pc la, siap dh download skng kat pc ofis.
hahahahha
belikan zhariff mainan fisher price hadiah 5 months
hehedalam 9 lebih dah balik

pagi tadi bile aku bangun nak sahur dalam pukul 5
tibetibe rasa badan zhariff sangatla panas,
cepatcepat amik thermotr sekali bacaan dah 39'c
sangat terkejut ok, ubat masuk kat bontot takde
apelagi cepatcepatla aku amik kain basah letak kat kepala, badan sume
zhariff pun dh start mcm xleh nak tido
aku bagi die minum susu, pastu bg ubat demam
dalam pukul 6 amik lagi sekali bacaan
alhamdulillah dah turun 37'c
still letak kain basah, bile nak g keje tadi amik lagi bacaan
dh turun 36'c +++
hopefully zhariff cepat sihat yer sayang
demam terkejut tue kn cucuk...hehehe

p/s : tak sabar nak balik kg mlm nie
lalalala

Wednesday, June 29, 2011

wordless wednesday


happy 5 months old sayang





happy 5 months old sayang
semoga menjadi anak yang soleh,cerdik baik
sumesumela yang baikbaik
hehe

malam ni mummy bawa gie cucuk ok, tak mo nangesnanges ye...
nanti mummy and papa upah g jalanjalan:50:
(mcm faham)
hehe

Tuesday, June 28, 2011

anak tersayang



sejak semenjak dua menjak
aku jadi sangat la mengantuk
bile pergi keje jer mesti asik menguap je..
sambil bw kereta pun rase cm nak lelap
bahayekan?!!!!

nie penangan zhariff si chumell aku tula..
every 2,3 hours mesti bangun nak susu.
nasib baik die jenis tak meragam
cume lapar je..tapi bile bagi susu, minum sikit dh tidur
cmne tak cepat lapar..

esok zhariff nak masuk lima bulan dah
cepat sangat masa berlalu, bile tgk balik gambar zaman die baby
rase cm nak menangis jer...(emo la plak) hahah

*banyak masalah ke sayang

bab meniarap tak lepaslepas lagi,
separuh jalan je baru, tapi start semalam asik training jerk..
papa nye banyak tolong, aku siap marah lagi.
kena ada usaha sendiri yer sayang..
hehe
bagusbagus, chaiyokchaiyok anak mummy..

zhariff suke sgt tgk upinipin,
bab nie penangan cik nina, anak maksu aku
coz die tggl ng maksu aku
so everyday boleh dikatekan asik tgk citer nie jela
rase cm nak beli jer portable dvd player mcm cik nina nyer..
senang nak tgk dvd kan zhariff.
nanti mummy kumpul duit (hahah)
kena beli cd lagi,
now bile balik rumah petangpetang 6.30 mesti buka tv9
mummy ng papa pun senag nak bekerja di dapur
lalala

akan dapatkan satu fer zhariff, mummy and papa

lalalallalala

Friday, June 24, 2011

love SKIRT



sekarang ramai aku tgk trend pakai skirt skang
termasuk la aku.
hehe

selalunye aku akan pakai time g kerja jer.
skirt kain tshirt tue,aku beli time balik kg hubby kat kelantan
sgt murah sehelai boleh dapat RM20
kalau kat sini mahu RM30+++kn???

nanti kalau balik sn aku nk belila mcm2 warne
nak try plak pakai bile aouting ng hubby and zhariff..
hehe

aku sgt suke skirt kat zara n MNG sangat shantek ok












amik kau banyak aku letak
sume aku suke
ingat time rehat panjang tghari nie nak ke Pavillion survey skirt
kot ade berkenan
hehe
gaji pun dah mashuk..

huhuhu

angry bird



salam kawankawan
sudah agak lama juga tak berblog
lately nie aku sgt addicted dgn diz game
ANGRY BIRD


mulamula aku know about diz game mase g lepak umah maksu aku
selalu main game kan ipad die
sekali ader game angry bird
sampai dah abis level, siap beli lagi
haahahha
rasa cm nak beli ipad la plak
kat pc cm susah nak dpt
agakagak PS2 ade tak cd game nie

hehehe

p/s : zhariff pasni mummy kurangkan main game nie yer..sian zhariff asik main ng papa..hehehe

Monday, June 13, 2011

zhariff borakborak


tibatiba rindu plak dengan si kecik ni..
rindu nak borakborak..
hajat dihati kalau tak hujan nak bawa zhariff jalanjalan kat taman


video


Wednesday, June 8, 2011

wordless wednesday




sangat sayang dan cinta sama kamoo berdua..