marimari

Tuesday, January 31, 2012

kenaikan gaji



hari ini gerak gie keje dalam kul 6.50 pagi.dah la hujan renyairenyai.bile tgk hubby dan ank teruna masih sedap tido aku pun rasa mcm nak join jerk..huhu..untung hubby kerja xder punc card.bilebile masa jer boleh g keje.alhamdulillah jugala.ambil peluang ni untuk hubby yang hantar zhariff ke rumah maksu di Subang.kalau aku yang hantar.kalau aku yang hantar memang kena keluar sebelum subuhla..hehe..harini sampaisampai ofis jer terus wat keje.semangat la plak time hujanhujan sejuksejuk ni kan..hehe..kemudian sarapan bersama kakak tercinta..pastu sambung kerja balik..

dalam kul 10 lebih camtu..ruperupenya ade penilaian prestasi.interview la kononnya nak tgk prestasi untuk kenaikan gaji gitu..alhamdulillah tahun ni naik skit markah aku drpd tahun lepas.walaupun mcm ade tak puas hati tapi takpela mungkin itu jer rezeki untuk tahun nie kan..ntah berape percent la agaknya naik gaji aku tahun nie..jengjengjeng..tunggu gaji bulan 2 nanti..huhuhu...

lunch tadi kakak tersayang no. 2 ajak makan diluar bersama suaminya..aku follow saja..perut sudah lapar kan.makan di Mehle D' Cafe.oklah makanannye.pertama kali ke sini.


menunya macammacam ada


sup tulang nya okla.cume kurang masin jer.



air limau kasturi sedap

so kalau korang nak try, pi la ke Desa Pandan ye.


Monday, January 30, 2012

iklan kesukaan


kat bawah nie iklan kesukaan zhariff.walau di mana pun zharff duduk, bile ade jer iklan nie, kepale mesti teleng nak tgk dan melopong..hehe..chumell jerk






berkhidmat untuk negara sudah





last saturday kami sekeluarga agak busy.malam jumaat parents in law datang sebab sabtu kena bangun awal..adik ipar ade tauliah di UPNM.akhirnya dapat die habiskan study nyer.now dah berkhidmat sebagai Kapten TLDM iaitu Kapten Faridzul Fareez., berkhidmat untuk negara gitu.alhamdulillah...aku pun bangun pagi juga sediakan breakfast before dorang kuar dalam kul 6 pagi.hubby hantarkan..lagipun tak jauh dari rumah..aku plak after dorang dah kuar sambung semula tido with ank tercinta.hehe..hubby plak ke pasar sg. besi membeli barang basah for makanmakan zhariff.

after hubby balik beli barangbarang kitorang mengemas rumah pulan ape yang patut..almaklumla nak wat makanmakan. 1st time panggil family members makanmakan di rumah dan 1st time juga wat majlis di rumah..hehe..nak tunggu wat house warming insyAllahla coming soon..mudahmudahan dipermudahkan urusannya..after mengemas siapsiap untuk ke UPNM pula..tengahri jugala kitorang gerak ke sana.with adik ipar yang bongsu..

zhariff dah siapsiap.1st time pakai kemeja dengan seluar jeans.jeans from babyphat mothercare.terbeli besar uk size rupanya.beli time umor 6 bulan tapi sehari sebelum gnp setahun baru pakai.hehe

kitorang sampai dengan family abang ipar sekali.diorang from putrajaya.tido kat umah adik ipar yang no. 3..hehe..banyak beno adik ipar ni.hubby anak no.2 dari 12 adk beradik..sampai jer terus ke blok yang nak dituju.parents in law dah tunggu di sana.layan kan saja gambar yang dapat di snapsnap..hehe

zhariff dengan mokyahnya.ni adik ipar yang no. 6 nadiah.masih belajar di PPUM.tapi nak abis dah.insyAllah akan konvo bulan 10 nnti.nasib baik zhariff nak ngan mokyahnya.kalau tak letihla mummy.coz zhariff ni memilih orang sikit.hehe

dengan familiy in law..

snapsnap with anak teruna harus ade okeyh.plus with kasut merah.lalala

zhariff with cuzzy.que.same age and same month with zhariff

after snapsnap kitorang keluar pi makan plak kat sup meletop kat area sg. besi je.harus makan disitu okeyh!sangat sedap.dah masuk jalanjalan cari makan juga..after makanmakan pulang ke rumah.berehat with family in law..

nanti saya sambung cite pasal celeb birthday zhariff.wat kecilkecilan saja.

daaaa


zhariff 1 year old




happy birthday to my lil, cutie pie
zhariff izzat khair

semoga menjadi anak yang soleh
dengar kata,baik budi pekerti,hormat orang tua


to my cute prince,

The minute that I saw you

I fell so deeply in love

I was so in awe of you

I swore you were an angel from above.

I love you more and more each day

You bring me so much joy

To me you are an angel

The most special little boy.

I could sit and watch you

Smile and laugh and coo

For hours everyday

I wish I had nothing else to do.

I am writing this just for you

so that you will know

How very much I love you

From the top of your head

To the tip of your toe

No words could ever really express

How much that I love you

How my world is fuller now

And how much that I adore you.

I will always be next to you

Watching over every step you take

I promise to guide you

Through decisions you must make.

Please go through life now

Be the best person you can

I will always be with you

From being my precious little baby

To being a grown up man.



to mommypapa,



Just 12 short months ago

i made my big debut


so now i'd like to celebrate
my 1st Birthday with you
My little hands play patty-cake
they peek-a-boo and wave....
they catch me while i learn to walk
and splash me as i bathe
they hold the fingers tightly
and touch your heart so deep
my little hands reach out to you
for hugs before i sleep...
my little hands are tiny now continued
but yours will serve to guide me
and when i'm grown i'll still reach out
and know you're right beside me

with
:h:


mummypapa


p/s thank you to my silent reader for comment

Friday, January 27, 2012



gelagat zhariff main kejarkejar dengan mummy

video


anak bapak holiday mummy ditinggalkan


mood kurang stabil arini.disebabkan anak teruna,ciksuami,in law mau bercuticutian ke PD:r::r:
walaupun pergi pagi balik petang.tapi hati ini bagai di cucuk rasanya..huwawawa..lawakla plak.

aku tak boleh nak cuti.cuti dibekukan selama sebulan.gara menanggung kerja orang selama 3 bulan.jika aku langgar syarat.allowance selama 3 bulan enggak dapat okeyh:r:so terpaksa pasrah demi menambah pendapatan keluarga.huhu.alhamdulillah..

jaz now baru kol sis in law tanye kabar anak.rupanya anak teruna sibuk bermain.wah:q::q:nampak sangat anak teruna tak ingat mummynya..huwawawa..takperla sayang enjoy ur holiday okey:q::50:

garagara sampai ofis awal.dapatla snap muke fresh skit..hehe

Thursday, January 26, 2012

1st birthday wishes



bestkan dapat macam nie.thank you mothercare wish birthday to zhariff..akan ke mothercare amik card.hehe.lagi 3 hari anak mummy setahun..lalala..:97:



biskut jepun la sangat



makanan kegemaran buat masa ini.makan berbungkusbungkus pun sanggup.

:98:


jakun tgk monyet



bersambung dari kisah ke Taiping Ahad lepas. Kami ke Sitiawan, Perak pula.ke rumah kawan lama mak saya.perjalanan ambil masa dalam 2 jam dari Taiping.Sangat excited juga sebab kawan mak tu aku panggil chaq sangat suke bercerita.tapi style bercerita tu wat kitorang ni terpegun, ketawe sume adela..kami sampai dalam kul 3 lebih camtu.berehat seketika uncle dan chaq ajak ke Lumut pula berjalanjalan tgk tempat orang la katekan.

Destinasi pertama kami kononye nak ke Teluk Batik, tapi lautan manusia di sana nak parking pun payah.lastlast kami pergi jalan ke Marina Bay, Jeti baru untuk ke Pulau Pangkor.sangat cantik tempat tu okeyh.agak gayat juga aku kan.hahaha.di situ pun jaz park tepi tebing jer coz no parking.sedihhh jerrrr...dapatla snapsnap sikit..hehe..buat kenanganla katekan..emoticonnajwa03


budak sangat gembira dapat naik kereta
berkerut dahi kepanasan

budak nie suke berjalan, padahal tak pandai jalan pun lagi

dengan ancle, chaq dan family saya

cantik kat pemandangan belakang tu.itula pangkor island

lepas buat site visit kat sini kitorang ke Jeti lama Lumut plak.tapi tak snapsnap emoticonnajwa03 pun.kat situ pun lautan manusia dan kereta juga.

dalam perjalanan balik ke rumah kami singga dekat Taman Paya Bakau. Kat sini banyak monyet ok.Ramai datang petangpetang nak bagi monyet makan.

main entrance

monyet ngan ank monyet tue zhariff sampai menangis takut tengok..
hehe

pic with family harus ade okeyh

zhariff with atok dan uncle

jalanjalan sambil ketakutan

lepas jalanjalan di sini kami balik rehat dan bersiapsiap untuk makan malam pula.kuar untuk dinner after maghrib dalam kul 8 gerak dari rumah.kebanyakan kedai makan penuh dan ikan banyak sudah habis.tapi rezeki kami masih ade, dapat gak makan ikan bakar.Alhamdulillah selesai mengisi perut balik tidor. dan keesokkan harinya bersiapsiap untuk pulang ke KL ikut jalan lama gitu.sangat teruja okeyh ikut jalan kampung.

ok, itu sajalah cerita cuticuti kami sepanjang cuti 4 hari Raya Cina.Kepada yang masih bercuti happy holiday dan hati ketika pulang nanti.

Allah masih sayangkan kamu



last sunday dapat kol dari jiran belakang rumah yang tersayang.sebab ape tersayang.boleh dikatakan setiap minggu ade jer acara makanmakan dirumah kami with them.hehe..sekarang sudah sangat rindu dengan mereka.

ok berbalik pada panggilan itu, kakmimi bgtahu yang suaminya aka kime lemas kat Pantai Batu Burok. Saya sangat terkejut, dalam kepala ni dah fikir macammacam dah. Dorang bercuti kat Primula Beach Resort. Mengikut kate kakmimi kat situ takde orang pun mandi time tu, suaminye sorang sahaja.Tahutahu jer dan nampak jauh ketengah.Kebetulan ade guard pantai baru masuk kerja, dapat die selamatkan.tapi suaminya pengsan, sampai die ingat dah takde dah.LEpas bagi CPR terus muntahmuntah air masin, then naik ambulance tahan wad kat Hospital Terengganu.

Bile dan discharge doc suruh follow up balik, coz takut ade infection nanti. Infection akan datang lambat ambil masa dalam 1week.Hopefully kime baikbaik aja.to kakmimi jangan susah hati yer.Tak sabar nak jumpe mereka bile time birthday zhariff nanti.

So kawankawan, yang mana masih bercuti di tepi pantai tu, hatihati yer.takut saye dengar. Happy holiday u'olls..



tiada kaitan dalam ini cerita.:97:

Wednesday, January 25, 2012

jalanjalan utara



Masih tidak terlewat rasanya nak ucapkan Happy Chinese New Year.So korang cuti 4 hari kemana?
Kami ke Taiping memenuhi undangan perkahwinan kawan lama. Kami gerak awal pada hari Ahad tue dalam kul 9 pagi. Alhamdulillah jalan tak jem.agak lancar perjalanan kami ke sana. Sampai Taiping lebih kurang dalam kul 1. Aku ke sana termasuk mak, ayah dan adik tersayang.hehe.


ini budak tak reti duk diam.kejapkejap ke depan, kejap kan ke belakang.letih melayan karenah nye.kalau tak di ikutkan.melalak.zhariff la zhariff..hehe

kitorang stop breakfast kat RnR Tapah.agak melaut juga orang kat sini.budak kecik ni hanya makan kismis saja.hehe..selesai breakfast, meneruskan semula perjalanan ke Taiping.

Dalam kul 1, kami selamat sampai ke destinasi.Majlis diadakan dekat Sk King Edwand Taiping.Sekolah lama gitu.

ini budak terpana seketika tgkkan orang main kompang. dah sampai nak masuk dlm baju mummy.

si chumell saya

family kecil saya.

lupe plak nak amik gambar pengantin.sibuk duk melayan si kecik ni..

oklah nanti citer pasal ke Lumut plak ye..

daaaaa