marimari

Tuesday, October 22, 2013

zhariffizzatkhair brother to be


alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menaip di blog picisanku ini. agak lama sudah meninggalkannyer. since mengalami alahan yang teruk di awal kehamilan.

ye!~ alhamdulillah saya diberi rezeki hamil untuk anak yang kedua tanpa diduga. kenapa tanpa diduga? sebab saya sebenarnyer pakai alat mencegah kehamilan, iud. bile lewat saje datang haid dalam bulan 5 terus lajulaju cek, dan resultnya positive. gembira tak terkata. memang plan nak menambah ahli keluarga kecilku, tapi plan kononnya tahun 2014, tapi Allah swt lagi maha kuasa. kami diberi rezeki awal. alhamdulillah..

3 bulan pertama memang sangat mencabar. nak pula alahan di bulan puasa, dengan bleeding lagi. mesti ade yang tertanyatanya macam mana dengan iud saya tu kan? Alhamdulillah juga, iud tu boleh dibawa keluar. so selamat di situ. tapi ade bleeding hampir 3 minggu, sampai doktor kata potensi untuk keguguran tu ade. sedih juga bile dengar cmtu. so saya pun jagala pemakanan dengan mc hampir 3 minggu. tak boleh gerak banyak.

so now alhamdulillah bby membesar dengan sihatnyer. kandunganku juga dah masuk 6 bulan. baby sangat lah aktif. barubaru ni ade buat detail scan di KPMC Puchong, alhamdulillah semuanya baikbaik aja. bile nak tengok muke malumalu plak nak tunjuk. sampai kakikaki tutup muke. haila anak, sabar jela. nak surprisekan mommyla tu. baby kali ni, memang pemalu susah nak scan. hehe....

oklah yer kawankawan. nanti ade masa dan waktu kiter cerita lagi.

assalamulaikum...

7 comments:

Atiqah Adnan said...

alhamdulillah.. semuanye sihat dan baik.. take care ok mommy!!
happy for u..

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

ily♥ said...

Alhamdulillah...tahniah...patutlah lama menyepi...

Petak Bunga said...

salam perkenalan.
semoga ibu dan anak sihat insyallah

Petak Bunga said...

salam perkenalan

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Lama nya tak jenguk sini.alhamdulillah zhariff nak jd abg dah.. tahniah kak ieta

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI