marimari

Friday, August 14, 2009

+ve??


ermmm..sungguh tak kusangka langsung..start 7.8.09 aku dh mc smpai la smlm..coz batuk yang teruk, selsema n sakit tekak tapi msih ader selera mkn n tak sakit badan..dh 3 kali cek doktor..he said takder paper my lung clean n takder dmm..so okla...

then biler smlm aku bgn pagi2 jer bdn terlalu pns n dh takder selera mkn, bdn pn dh skit..aku call en.tunang suh jemput hantar ke pusrawi for another checkup..sampi pusrawi nak dkt kul 12,,tggu turn kul2 baru dapat..en. tunang dh bising dah lamer jg tggu..so doktor lain plak yg check..tekann drh ok..but dah takder selera mkn dan almost 1 week tak ok lg..doktor suh wat influenza test n amik drh + masuk air..

agak pedih juga biler nurse msk kn tempat test tu dlm hidung..then masuk air 1 botol.disebabkan tanganku halus terpaksa gn bby nyer kit tuk cucuk..hehe.malu jerk..nak dkt 1jam lebih doktor dtg bgtau aku +ve but tak tau what +ve..sungguh ku trkejut n nak menangis..after mskkan air nurse bg surat tu refer ke GH, dekat surat tue tulis +ve influenza..doktor nak admit tapi single bed fullhouse..then doktor suh gie GH wat another chekup..



sampai GH lebih kurang kul 7..then tunjuk surat dr pusrawi..wat checkup temperatue 38.2..so doktor kate dh dmm biasa, bukan H1n1 juz ader virus nyer shje..coz my lung clean n tkann drh pn ok..alhamdulillah..it's ok but still kn kuaranti smpai monday, then dtg blik for another checkup..

sampai rumah nak dkt kul 9..start la aku kn kuarantin sampai skng..tapi dsbbkan arini cm dh ok sket..so curik2 kuar bilik online jap..hehe

1 comment:

NURUL said...

harap eita cepat sembuh ye