marimari

Tuesday, November 23, 2010

28 weeks checkup



alhamdulillah skang dh masuk 28 minggu usia kandungan ku..


mlm tadi ke KPMC Puchong untuk wat checkup seperti yang ditelah dijanjikan..
aku sampai pun ngan hubby dalam pukul 8.15pm, agak lewat 15 minit..
group yang sama ng aku tuk wat checkup baru jer naik atas nak jumpe ng doc.
so terpaksa la aku tunggu agak lama juga..hehe..
selalunya sampai jer terus check berat, urine test dan cek darah..
ni aku terpaksa tunggu dalam kul 8.45pm baru wat sume tue..
dan aku agak surprise berat aku naik lebih kurang 4.6 kg dalam masa 1bulan..
huh!..
tapi aku cm tak gemuk juga..agak hairan aku..
maybe pergi ke bb la kot..
hehe

lepas cek semua aku ke level atas tunggu tuk jumpe doc plak.
tunggu dalam 30 minit jugala..
coz ade kes plak patient sblm aku tue..
aiyak..hajat di hati mahu ke IOI, mahu belanja barang2 dalam bilik.
almaklumla tgh rajin hias bilik yang tk berapa nak lawa tu..
haha

tunggu punya tunggu tiba gak giliran aku..
doc cek kad yang aku wat test mcm tadi..
die pun cm terkejut tgk berat aku naik dalam masa 1 month sampai 4.6 kg
doc cakap takut nnti ade drh tinggi jer..
tp alhamdulillah semua ok..
time scan bb la part yg paling best skali..
now sudah nampak pp nya yang moolatmoolat tue..
cumell la u sayang..nganga mulut lagi..
jgn byk celoteh sudah yer..
hehe
berat bb alhamdulillah dah 1.7kg..ok kan?
mummy dh nampak ur birdiebirdie..
hehe..so finally YES
.
.
.
.
.


banyak sgt gerak..tak duk diam clear sgt mumyy nampak ur birdie..
after scan..
duk suh wat injection fer kancing gg..
part paling aku tak suka..
cucukcucuk
.
.
.
.


sampai skang masih teras kesengalan dan kekebasan nya..
ya Ampun..


semoga segalanya dipermudahkan..
amenn..

4 comments:

Puan D0T said...

boy....congrte!!

i;ieta said...

tq
=)

.:Mrs. Engineer:. said...

congrates dpt boy... :) xkne minum air gule ke berat naik byk?he3...

i;ieta said...

yanie : tak plak..swasta pun ade ek kena minum air gula?
doc cuma takut kn drh tinggi jerk..
heheh