marimari

Friday, September 21, 2012

jelly shoes


sangat suke dgn jelly shoes ni, comfy giler..hehe..beli kat isetan RM 49.90..murahkan..hehe


oklah nak share dengan kawankawan..agak mengalir juga air mata ini mendengarnyer...
semalam hubby outstation, so mmg dah menjadi rutin aku untuk mengambil zhariff di rumah maksu, kebetulan grandma (maksu nyer MIL)  stay kat sana..sebenarnyer grandma ni maksu nyer mak mertua..dulu masa before kahwin setahun lebih juga aku duduk dengan maksu..so mmg kenal dgn grandma, grandma pun mirip arwah nenek..kenapa panggil grandma coz grandma ni chinese dan kahwin dengan india..so anaknyer maksunyer hubby convert masuk islam..anakanaknyer panggil grandma, so melekatla grandma..


every 6 months grandma akan ke london stay dgn anak nyer..so barubaru ni, die tak sihat..teus menantunye hantar balik Malaysia..pergi checkup kat pantai, buat MRI semua diagnosed grandma ade brain tumor..MasyAllah mmg tak sangke..semalam aku baru tahu..sangat terkejut..grandma just tahu ade growth sikit jer.coz taknak bagi die risau...yang peliknyer, tiada apaapa simptom yang boleh tahu die ade tumor..just 2 bulan sebelum ni tangan dan deria rasa nyer kurang...


semalam maksu cerita dan aku dgr sendiri bile grandma said "if i die, i wanna i die in islam as muslim" terus mengalir air mata aku..mungkin Allah swt telah beri hidayah kepadanya..cuba kite pikir kalau die meninggal dunia sebagai seorang islam, betapa sucinyer die....


arini grandma admit coz nak kena buat urgent operation next week..walaupun berlainan agama minta kawankawan doakan yer semuanya berjalan lancar..


tq kawankawan...



9 comments:

Anonymous said...

Assalam sis,

Moga grandma sis diberi hidayah dan segalanya berjalan dgn lancar.Brain tumor memang takde simptom.Mcm tunang sy juga,dia pengsan kt ofis,bila bwk p spital doc sahkan dia ada brain tumor thap 4.Antara kesan2 nya mcm yg sis ckp la wlau tak operate.Kdg diorg ni bole lupa ssetengah pkara.

iietamalek said...

ws,

betul..macm grandm pun kdg2 die lupe yg die pakai cermin mata..tngn kebas..nsib kena belh kiri..coz belh kann ade bnyk urt saraf...

bintanghati said...

hai ita..salam kenal...nk tnye la psl inner kain yg ita paki tu.. tu bli kat mn eh.. ade tu ade la nmpk tp tgk x mcm yg ita pakai tu...ita pakai tu nmpk lebar, yg nmpk tu x lebar sgt.. n sakit nk paki klu kat telinga asik tertekap dgn inner tu..

nk tau je bli mn..hiihih

iietamalek said...

hye..salam kenal..

yang jenis lac tue ker? banyak jual kat kedai tudung..

macam it pki anak tudung dulu pastu doublekan dgn inner lace tu..ieta de jumpe iiner lace..cantik...

nnti ita jmpe blog nye ita update.lupel..kn tgk balik kat fb..hehe

wong meimot said...

salam kenal, ni 1st time saya datang singgah sini..akan kerap singgap nt untuk baca post2 terbaru tuan umah yer..

Fida Husain said...

semoga grandma dapat menuju ke arah Islam >

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Semoga segala urusan grandma dipermudahkan..Insyaallah :)

iietamalek said...

bintang hati : nanti u try g jannahblogshop.blogspot yer..

fida : tq awak..

waniey : insyAllah....

Mass said...

sweet la sandal tu...okla harganya ;)