marimari

Thursday, March 18, 2010

rumah sewa


alhamdulillah..
hampir 2,3 bulan pk nak setel pasal umah sewa..last2 semalam got already 1 house at taman puncak jalil.
luckily agen tue gurl melayu..semalam dh janji ng 1 agen cina tuk tgk umh..kat PUJ 5..tp sampai jer dah ade 2,3 orang dtg nak menyewa..so rs agak kecewala..

pastue aku n en. tunang pusing2 area tu cari lagi sampai penat..maghrib stop dulu..tiba2 teringat kan agen kakk melayu nie td..terus kol die banyak kali call waiting..dh agak pasrah..kol lagi sampai dpt..kakak tu nama nyer iz..die ajak dtg umah, coz rumah yg nak sewa tu 1 row ng die..so kitorang pun giela..akak iz ckp 1st come die la yg dpt kan..so akak tue pun buka form offer to rent..sewa RM700 monthly..tapi sgt ok coz double storey, ade security, dekat ng shoplot, surau, berdepan ng padang..
kakak nie kate kalau nak.ari ni kena byr earnest deposit la RM1000..so alhamdulillah pagi nie dh setel bab umh..tgh tunggu respon dari owner untuk bgtau term2 yang ade nanti dlm agreement..1st april can move in..
hope everything will be ok..

aminnn

4 comments:

aDieyZa said...

nnti upload gmbr umh sewa lak.. hehehe

i;ieta said...

hehe..boleh

NahWaL said...

cepat tau hapdet! nanti gi ikea carik barang2 umah! HA HA. ai baru pergi furniture mall. makcik sangat

i;ieta said...

huhu..tula nahwal..tak sabr pun ader..kn tggu hujung bulan la dear br dpt key..then baru pk nak beli ape..ahaks....