marimari

Friday, March 5, 2010

update


wedding checklist :

1. HANTARAN :
- dah siap deco for my side..for his side another 4 dulang lagi..

2. KEBENARAN KAHWIN :
- dah waktu nikah..awal nyerr..9.30am dh kena ade kat masjid..10.00am terus upacara nikahnya...yang penting semuanya berjalan lancar nanti..amiinn

3. MAK ANDAM

- Baju sanding kak kay dah siap tempah katenyer..tinggal nak letak beading..(cmner la rupenyer yer) tak sabar nak fitting..hehe
- pelamin kak kay beli baru..dan akn sampai pertengahan bulan mac nanti..alhamdulillah pelamin yang kuhajatkan dapat juga..kirenyer aku kami pasangan 1st la yang rasmikan the pelamin..hehe
- spa & rawatan termasuk skali dalam pakej..3 hari sebelum kawen kena buat..ermm..tak sabar juga.sebab tak pernah wat spa..hehe..
- kasut sanding mcm nak beli sendiri jerk..dipikirkan kemudian nanti..
- veil aku mintak warna baru juga..boleh dikatekan banyak benda baru la..duit pun boleh tahan juga..tp worth it kot..

4. NIKAH

- Baju nikah dah tempah dan dh siap pun..erm sangat puas hati..
- kasut nikah pun dah beli..

5. PHOTOGRAPHER

- Saye amik this photog..Fuzuri Design, dan paid deposit..

6. VIDEOGRAPHER

- my jiran saje..tak lah sehebat mn..amik video biase jer..tinggal nak belikan tape jer nanti..

7. KHEMAH

- ermm bab nie banyak kali decide..last2 my family suggest like this :
  • 4 khemah tetamu
  • 1 pelamin
  • 1 makan pengantin
  • 1 for VIP ( meja bulat la )
  • Free 2 meja buffet + meja kek
- khemah sgt puas ati sebab ader scallop + kipas..dan kerja nye pun sgt kemas..semua skali dalam RM1950

8. CAK LEMPONG & PA SYSTEM
- dan inform RM700 ( korang rase mahal ker murah?)

9.
KOMPANG
-dah inform juga RM160

10. Bunga Maggar
- dah siap..tinggal nak cucuk2..hehe

11. ROZET
- done

12. PENANDA ARAH
- dan siap print

13. HENNA
- sedang berpikir nak panggil dtg umh or buat kat kedai jerk..ermmm

14. GUEST BOOK
- done

15. GIFT
- Bunga pahar lagi 19 tangkai tak siap lagi..patah jari jemariku sudah..
-Marhaban :
  • sangkar burung dah siap lekatkan riben
  • bunga telur nanti beli lain
- paperbag dah beli :
  • 1000 - brown paperbag (RM42 for 1000)
  • 800- beg jenis kain (RM3.50 1 Packet, 1 packet ade 10 helai)
  • uncang untuk letak gula telah disponsor oleh adik mak..sebanyak 500 helai..thanks makngah
  • mangkuk bertutup makngah sponsor juga..hehe die bagi 3 kotak so ader 108 biji..nie untuk VIP dan kawan2..dah siap letak riben juga..
- Bahulu : kakak ayah sponsor, i thought die buat kan bahulu kecik2 tapi die buat kan yang jenis besar..ermm sgt suka..thanz mak indok..

- Muffin : adik mak sponsor juga..thanz makteh...
- Gula : kemudian beli
- Sumi : kemudian beli juga..haha

- tq tag : dah submit to my cousin..mintak tolong die printkan..end of this month br siap..

16. KAD KAHWIN
-dan siap sangat berpuas hati..dah edarkan pun..hehe

erm itu saja setakat ini..bab makanan sumer serah kan kepada mak dan ayah tercinta..masak sendiri..sgt besh..puas hati..


lalalala...

3 comments:

NahWaL said...

yayyyy..dah siap manyakkk..

i;ieta said...

manyak ker..tp cm takut2 gak nie..heheh

Miss Watie said...

wah...da nk siap...bagus2...