marimari

Saturday, November 3, 2012

ayam kampung,masak lomak cili api


salam semua, baru berkesempatan nak update blog. kesibukan melanda semalam. mana taknyer, hari khamis dah seharian berkursus. so semalam seharianla pulun buat kerja. itupun payment terpaksa continue isnin ni. almaklumla, dah ade tugas baru (tugas lama diberi semula kepadaku). nasib baik ade kerani baru masuk, boleh la past kerje..huhu..

start malam tadi rumah su dah happening, almaklumla mummy dan papanya diorang insyAllah akan sampai dari menunaikan haji petang ni dalam pukul 3. kami akan gerak airport dalam pukul 2 nanti. awal pagi masingmasing dah bangun, breakfast semua. mak dengan maid menyiapkan bahanbahan nak masak ayam kampung lemak cili api.yumyum.
dibantu juga dengan si kecik zhariff. layankannn..








pembantu cilik namenye ni

 dalam aku melayan zhariff dan mawardi, datang si adikku membuli si mawardi..layankannn..


chumelkan, macm gugurl sudah
huhu

tengah baringbaring lepaklepak sekali tengok facebook ini jadinyer..
kurang asam punyer adik
haha

sebenarnyer memang sengaja baring dekat situ, coz senang nak tengok hubby turun.menunggu si suami bangun coz aku dah kelaparan. padahal yang lain sumer dh kekenyangan..haha..

okla, nanti cerita lagi. nak siapsiap.

xoxo
.ieta.

terima kasih kerana sudi membaca entry ini




5 comments:

inazamri said...

sedapnye ayam kampung..hmmmm telan air liur lerrr.ieta nape tiap kali akak buka blog ieta mesti laptop akak jd 'hang'.tak silap akak dah 2 ke 3 kali gak la.Mcm berat sgt blog ieta nak loading.kali ni pun sama.tapi akak tggu lama gak la coz nak komen kat sini.

iietamalek said...

ye ke kak?kena timbang blog jap ni..

cheeze maz said...

salam ziarah...

Wah, ada little masterchef didapur ya

Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana la tau berkenan nak merasa serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menghasilkan sos sesedap sos cheeze wedge, KFC. Harga pun hanya RM 10.00 sahaj bg 1 pack seberat 200 gram (x termasuk courier)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alololo dh mcm gegurl pulak pakai tudung tu eheee

iietamalek said...

cheezemaz : ok kak..

waniey : kan?siap kena marah dengan mak asik buli die jer..hehe