marimari

Tuesday, November 20, 2012

Ya Allah anakku! Minor Injury


Allah swt sentiasa menguji setiap hambanya. aku redha menerima nye. 1st time zhariff sakit teruk mcm ni. 

Nak dijadikan cerita, tengahari tadi time lunch, aku keluar ke Tupperware nak beli barang, sekali stock habis. teus ke Desa Pandan beli nasi. mase tgh beli tu dah bunyi phone, tak sempat nak angkat.aku bayar dulu.pstue tgk blk phone sekali kaknisa. mesti pasal zhariff punyer. terus kol, dengar kaknisa nangis, zhariff meraung. satu hape aku tak faham. terus tepikir jatuh ker, berdarah semua bagai. masuk kereta kol blk, kakak ckp kena iron. teus kol hubby, nasib baik hubby dekat Shah Alam, dekat nak ke Ara Damansara. terus suruh hubby g tgk, bawa terus klinik. kalau hubby keje jauh, mmg terpaksa minta tolong cuzzy. coz maksu takde ke PD. kat rumah just tinggal kakdar, kaknisa dengan grandma jer.

dari desa pandan terus dengan pantas tak pikir dah bawa laju ke, AES camera ker. terus berdesup jer masuk MEX highway. dalam kepala ni hanya Allah swt yang tahu aku duk pikir macam2. lastlast aku terlajak simpang. terusla aku bawa kereta n exit Putrajaya. dahlah jauh, aku rase macam nak terbang jer dah mase tu. aku masuk Cyberjaya, then masuk ELITE highway. nak, dekat sejam baru smpi. mmg aku tak nafikan pedal minyak tu aku tekan sampai 140/j..siap sediala kalau kena saman pun.
mase ondaway dah kol hubby, hubby kate jgn risau, zhariff ok. aku smpai jer rumah maksu, zhariff dah tido dengan keadaan tangan dan kaki berbalut. cube la tgk keadaan zhariff. hati ibu mane tak runtun..huwaaaaaa......


lepak kejap dengar cerita kakak. memang kakak tengah iron baju. zhariff minta buah limau. kakak dah kupaskan kulitnyer, zhariff sendiri bangun buangkan kulitnyer dlm tong sampah. sambil tu grandma nak makan. so kakak bangun ambilkan pinggan, mase tu zhariff ade kat tepi kakak jer tgh buang sampah. elok kakak tutup jer kabinet, dgr zhariff menangis. terus kakak dukung die. die sapu tangan die kat dadanyer smibl cakap atit, atit. kakak tgk xder pape. kakak pun masukkan zhariff dalam buai, kakdar perasan ade kulit terkopek macam melecur. terus kol aku, bagitahu zhariff kena iron. puncanyer mungkin die angkat iron coz atas iron board ade limau. agaknye die nak iron limau tu. aku datang keadaan nyer masih macam ni lagi.


lagi 2hari baru leh buka balutannyer itu. kena g follow up balik. kawankawan doakan anak ku cepat sembuhnyer. sayu hati tengok die macam ni. apelah perasaan ibuibu dilur sana yang anak mereka sakit lagi teuk macam zhariff ni kan.

oklah yer.

bye.

xoxo
.ieta.
terima kasih kerana sudi membaca entry ini

7 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Ya Allah kesiannyer zhariff....berbalut tu....nampak mcm teruk......nk nangis tgk zhariff kesian dia...moga cepat sembuh yer sayang

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kesian Zhariff. harap2 cepat sembuh.. akak letak aloevera gel sejuk je rasa. kena beli iron board.

iietamalek said...

waniey:tula waniey, sedih sgt tgk die mcm ni. teima kasih yer doakan zhariff

yana: tula ingat nak letak aloevera gel, tapi masih berbalut. esok baru leh buka. guna iron board la tu. tp kakak tak dirikan takut jatuh. sebab guna cordless iron.

ayut said...

alahai....budak2x kan..lpas ni blh bg nasihat iron tu panas..bt peringatan..kite pon lbh la berhati2x :)

Reyha said...

alaaa kesiannya. reyha dlu tgk kuku arissa merah sebab nursery terlebih potong pun dah merang dalam kereta. huhu.. ini kan pulak anak sampai berbalut. sabar iieta. baby kulit dia muda lg. insyaAllah tak lekat parut

iietamalek said...

ayut : tula dah ckp kat zhariff.hehe

Reyha : tula kan, mmg sedih sgt. selama ni tak pernah yg terukteruk jadi. mintaminta tak parutla. sapu aloevera gel

IntaNBerliaN said...

Ya Allah Ya Tuhanku... bahayanya... lps ni kne lbh hati2 kan...