marimari

Tuesday, December 4, 2012

Fardoo ABC medan selera seksyen 2, Shah Alam


berjumpa semula kita di hari selasa. kepada yang bertugas macam aku ni, mari kite mulekan tugas dengan niat bekerja dgn ihklas, inshaaAllah.

hari ini aku nak cerita pasal en.hubby yang tibatiba ajak makan abc. kejadian ni berlaku pada hari ahad lepas. lepas mengemas rumah, aku duk main internet, melayan zhariff. bile dah tengahari teus blurr nak lunch ape. tanye hubby, die kenyang lagi katenyer. aku pun sambung la online lagi.sampai azan bunyi, terus hubby naik siapsiap. katenye nak makan abc, tapi tak tahu kat mane.tanye kakmimi, die kate kat shah alam ade, kat medan selera. ajak die skali, tapi die  tak rajin coz tengah sibuk packing barang rumah.

dalam pukul 3, kitorang gerak ke shah alam. mase keluar tu dah start hujan renyairenyai. sekarang ni mmg musim hujan sahaja. 


nasib baik senang apat parking, takyah tunggu lama. coz banyak juga kereta duk beratur cari parking. an alhamdulillah juga ade meja kosong. dahla perut mmg tengah lapar sungguh kan. terus ku order nasi goreng kampung. hubby plak makan abc jer. untuk zhariff aku ambilkan nasi putih dgn sup ikan dan carrot fav nyer..


zhariff yang teruja terus tengok air limau ais mummy
huhu
paahal dah usyar air batu sebenarnyer


akhirnya dapat juga air limau ais itu
hahah


budak yang sibuk nak makan sendiri


inilah nasi kampung nyer
seap. sesuai ngan tekak aku



so inilah Fradoo ABC yang orang ramai kate sedap tu. bagi aku rase nyer biasabiasa saja. sedap lagi ABC yang aku makan kat Santai Tesco Ampang.


ABC ni ade aiskrim

boleh la kalau korang nak layan. bagi aku macam kalau bawa anak kecik macam tak sesuai jer. coz kawasan nyer agak kotor. nak makan pun macam tak selesa. hubby pun cakap dah kotor tempat tu. lepas bayar semua, kononnya nak jalan kat SpaceU8, tapi BFF hubby kate tak best. so we all tukar plan and meet BFF hubby kat area Hicom. lepaklepak minumminum.


sibuk nak minum air batu
sabar jela ayip ni

dah penat borakborak, zhariff pun dah macam boring. kitorang pun gerak balik. ondaway tu, hubby plak ajak singgah kat MST Sports Retail area Sunway, tengoktengok kot ade barang murah. more to barangbarang sukanla..tapi berbaloi juga. korang g la terjah. ni laman web nyer Sports direct.com aku lupe plak alamatnye. tapi dkt dengan Sunway Piramid tu. dapat la aku sambar selipar Souk. kalau nak beli dlm RM100+++. tapi kat situ dpt harga RM45 saja. sempat juga beli swimming suit zhariff dgn harga RM42 sahaja.


zhariff yang pantangla nampak bola

so inilah yang sempat kami sambar
selipar tu sangatlah comfy, tak menyesal beli


oklah bye!~


*autopublish*

xoxo
.ieta.



4 comments:

:::aZiE::: said...

iman pantang namapak kasut...sebulan 5-6 kali beli kasut...huhuh

syiela said...

sedapnya abc tu... nyum nyum

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

zhariff nampak happy jer dia...comel

ketikketok said...

Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG kini di S.Alam sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS