marimari

Friday, December 14, 2012

Genting Highland kota keriangan la sangat...


mase awal bulan November lepas, sajela aku bersms dengan SIL tanye kabar then tanye juga ape plan dorang time cuti awal muharam tu. plan punye plan, pikirpikir punye pikir cari tempat yang best. lastlast ke tempat sejuk kami. hehe..Genting Theme Park. actually dah lame tak ke Genting, last pergi pun time before kahwin kot.hehe. mulemule tu ingat dah tak jadi nak pergi, sebab malam rabu tu zhariff tibatiba demam, bawa g KPMC Puchong check tgk dah 38'c. mase tu pikir nak cancel je, kesian dekat zhariff, kalau pergi pun zhariff tak enjoy buat ape kan. aku ckp kat hubby, takpe kite tgk pagi esok cmne pulak. alhamdulillah,  mase bangun subuh tu, panas zhariff dah kurang sikit. aku bangun kejutkan zhariff, ajak die mandi. mulemule die taknak sebab sejuk. bile dah pujuk amik semua mainan binatang die, letak dalam tub die, baru die nak mandi..hehe, pandai aku pancing zhariffkan. breakfast dulu kat rumah with SIL, the barula geak ke kota keriangan. masa ni zhariff dah sihat. bile nampak kazen die, lagila die excited kan..


pokmin zhariff, suke nk soroksorok muke
hehe


ginila jadinyer. tepaksala abg amsyar mengalah duk tengah
kami pergi satu kereta jer senang kan. alhamdulillah lebih kurang pukul 11 kitorang sampai. mase tu pun parking dah start penuh. tepaksala turun ke basement bawah jugala. kena berjalan sikitla kan. korang layan kan pic di bawah ni.


masi ni lame bebeno tunggu lift, nasib baikla pokmin nyer rajin but lawak dan layan karenah budak berdua ni


aku pun menyibuk jugakan bergambar


kitorang main indoor game dulu, ambil Family package for 2 adult and 2 children RM200 indoor n outdoor full day entryla cume tambah satu jer tiket for pokmin, aku n SIL tak main pun. mulemule bawa budak kecik kat atas tu main kereta. semangat beratur jer zhariff, bile tiba mase nak masuk terus taknak, takut katenyer.lastlast abg amsyarnyer jerla yang enjoy naik.


pastu aku plak kena cari game yang betulbetul zhariff berani, sekali tengok die nak naik kuda ni. mmglah nak kalau dah mummy pun kena naik pusing sekali kan. kalau nak tahu game ni 2,3 kali juga kitorang naik.haha..wahailah anak.



amsyar dengan babahnye. ibu nyer tak nak join
hehe


dah menghabiskan masa kat sini, then kitorang tawaf satu indoor tu plak.hubby, apis n pokmin nak main kereta langgar pula. yamg makmak n anakanak duk tepi jela tengok.hehe


zhariff kalau dapat tab, semua benda tak heran dah. tapi die excite tengok pemandangan kat belakang tu, sambil tunggu papanyer main kerta langgar



kemudian ke outdoor themepark la kite. tapi aku n SIL xjoin, duk membatu jer la kat luar tu tgk macam macam ragam orang. so tak dapat la sharevpic budakbudak ni kat dalam tu. yang ado pic aku..hahah


time ni duk lepak kat tangga borakborak with SIL, sedang elok jer, time mg dah lapar sangat budakbudak n bapakbapak nya keluar. terus ke KFC makan tengahri. telalu ramai orang, jenuh juga la menunggu makanannyer..


tekun hubby main game
huhu

kemudian, before going back home, we all singgah kejap dekat tempat kuda pusingpusing ni lagi. tak pernah la jemu yer zhariff.





sempat juga bergambar with hubby n zhariff


cube korang tengok gelagat amsyar yang cube nak amik gambar sambil pegang tangan zhariff..chumellll!


anak bapak kesayangan saya




nak dekat pukul lima camtula baru kitorang gerak turun dan balik ke KL semula


best sangat. yang penting amsyar n zhariff enjoy kan. cume yang tak best bile pergi time cuti sekolah ni. terlalu ramai orangla, sampai nak makan pun payah. oklah,
nak plan lagi jalanjalan since adik hubby 2org dtg dr kampung. tapi xtahu lagi nak ke mana. hehe

oklah yer
bye!

*autopublish*

xoxo
.ieta.

4 comments:

:::aZiE::: said...

bestla zhariff g genting..hihih..

sal ya said...

seronok tu. seronok layan anak2 je la.

ayut said...

:) ok la tu...bjln sudah..pasni g tmpt len plka :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

zhariff mesti happy sgt2 dpt g genting hehe...best2