marimari

Monday, March 4, 2013

weekend yang sangat ceria


Salam semua. Berapa hari dah tak buka blog, blogwalking pun cuti juga.ni pun buat entry autipublish.update mane yang sempat jer..huhu
selama 3hari rumah sangat riuh rendah dengan kehadiran family in law.

Kebetulan memang dah tahu diorang nak datang, pastu mmg dah plan dengan hubby nak bagi something for MIL sempena birthday die semalam. Jumaat lepas sempat la ke KLCC jap dengan kakakkakak sayang.kebetulan Isetan ade member's card day. So mmg menepati la dengan tujuan aku kan. plan asal nak bagi semalam, pastu hubby pecah tembelang plak petang jumaat tu, terus my MIL kate nape bagi hadiah. Die tak expect yang kitorang bagi seawal itu. Sedangkan birthday ahad.hehe...

Shhhhhhh, sebenarnyer my MIL suke tau kalau kite ingat birthday sapesape.pastu kite wish kat die. sampaikan semalam pun die tunggu wish dari someone.hehe..

malam jumaat tu happening dengan my SIL from pd pun datang.lepaklepak, borakborak, then plan for makanmakan yang telah disuggest oleh my SIL kat Ana Ikan Bakar Petai, Bangi.

Sepanjang hari sabtu just lepak rumah jer, melayan gelagat si kecik dengan kazennya....


Malam tu after maghrib terus siapsiap nak g family dinner aka birthday dinnerla..yang best nyer bile ma n abah sedondon gitew....hehe.. 

Tak pernah pun makan kat Ana Ikan Bakar Petai ni. First time dengar, itupun my SIL yang bagitahu, coz die dah pernah makan. Bile kater confirm nak dinner, terus die booked siapsiap. Sebab ramai orang, payah kalau tak booked. Takut tunggu lama. Parking pun susah sikit. Kedai makan ni dekat tol bangi, dan bersebelahan dengan balai bomba.


Baju pilihan sendiri juga. Tak habishabis dengan baju kudanya...


Gambar kenangan bersama birthday girl yang kecil molek di sebelah saya itu, sambil menunggu yang lain sampai..

 happy birthday ma
semoga panjang umur dah dimurahkan rezeki


Dengan nyawa saya



Adikadik ipar yang sekepala, mmg ade je benda nak digelakkan kalau berjumpa...huhuhu



Oklah yer, paperpun sangat happening bile family berkumpul kan...
Bye...

6 comments:

Zana Adieyza said...

bestnya! mcm2 aktiviti.. lagi best bila dpt makan2 dgn family ramai2 kan...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memang seronok dapat makan n lepak ramai2 camni

Nurzakiah Hanum said...

hapynya

ayut said...

mkan2x smbil smbut birthday ke ni?yg pasti mkn rmai2x mmg best kan ^^

sal ya said...

tmpt ni fames jugak. happy belated ye ma.

Nur Zulya said...

comelnya ieta.baru ada kesempatan nak buka blog ieta.kejap lagi nak khatam blog ni :))