marimari

Friday, January 11, 2013

ingatkan nak pengsan, ruperupenye......


salam jumaat semua,

baru jer balik dari lunch witk kakakkakak sayang kat pavie. tengahtengah makan tadi , alhamdulillah dapat berita gembira dari comp. thank you pada yang berusaha untuk mendapatkannye.thank you LTAT.

hari ni zhariff masih demam lagi, tapi kurang sikit dari semalam. tapi tetap juga hantar ke sekolah. lagipun harini school zhariff dah start belajar, macam dah startla playschool nyer. sebelum just daycare. hubby cakap menangis macam biasa waktu hantar tu. ape khabarla agaknye anak teruna ku itu. tengah tunggu hubby balik fetch zhariff dan hantar kat aku. coz hubby ade kerja. aku plak balik kerja terus ke rumah makusu, coz ade tazkirah malam ni. mak, ayah pun petang ni akan datang dari kampung. tak sabar rasenyer nak jumpe mereka.

semalam bawa zhariff checkup kat KPMC Puchong. kebetulan doctor yang ade, doc Khairul, yang sangatla peramah. alhamdulillah, demam zhariff tak teruk sangat. masih aktif, nak makan, minum susu.


ondaway ke KPMC mmg nampak muke tak sihatnyer


sambil tunggu giliran

after ke KPMC, singgah kejap Giant Kinrara, nak bayar bil eletrik, sambil bawa zhariff main kat playland. enjoy die. dalam enjoyenjoy boleh pak tibatiba die diam, ingtkan kot die lemah nk pengsan ke ape. tanyer die "zhariff nape sayang" sekali die jawab "yayak mi" laaaa....gelak aku.hehehe


zhariff tengah buat projek
hahaha


kemudian makan kejap kat kfc, aku mmg dah kelaparan coz tak lunch lagikan. balik umah terus mandikan zhariff, prepare dinner plak untuk die. dalam baringbaring tu, boleh plak aku terlelap, rupenye dengan zhariffzhariff telelap.sampai masak bubur pun hangit. terukkan?hahahah

hubby mmg balik lambat. dalam pukul 7 setengah cmtu, tibatiba zhariff sedih, nak papa. ajak makan, die taknak. ajak g umah abang ucop pun taknak juga. kol hubby bagi zhariff cakap, terus cebik, sedih menangis terus. lastlast kol kakmimi die ade umah, ajak datang coz hubby die pun takde. melepak la aku kat umh jiran sampai hubby blik. nasib baik zhariff enjoy.

oklah nak sambung kerja,tak sabar sebenarnyer nak jumpe anak teruna.

bye!

xoxo
.ieta.

5 comments:

Nieyl said...

best nyer la kan...de anak nie...bali keje...jumpe anak dlu...hihii~

Dayana Bahar said...

semoga cepat sembuh ...

ayut said...

hahahaha..tetibe diam bt projek yayak yer zhariff..keh3x...


ayut tag akak yer..
http://akuayut.blogspot.com/2013/01/saya-nak-doodle-by-zakie11.html

sal ya said...

anak demam ni memang merisaukan la.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

baik punya projek zhariff buat yer kihkihkih