marimari

Monday, January 7, 2013

zhariff at playschool


salam isnin semua.

dari malam tadi hati ini berbolakbalik mengenangkan zhariff nak ke playschool hari ni. dah siap prepare kan barangnye. zhariff pun mlm tadi tido pukul 10 lebih. lewat juga, risau takut die tak bangun.

so pagi ni aku memang dah mintak ngan boss masuk lewat sikit. lepas aku dah siapsiap, kejutkan zhariff plak lebih kurang dalam pukul 7.15 camtu. mmg agk lit sungguh. puas ku gomolgomolnyer..tak boleh ku bayangkan hari esok dah harihari seterusnya, camnela papanye nak kejutkan anak terunanye itu..hehe..puas kejutkan, last jadi cmni.


habis kuak lentang semua ade

puas pujuk ajak mandi, zhariff cakap "ejuk mummy", so berdrama la kejap. mulamula basuhla muke, rambut sikit. last baru mandikan.hehe..setel mandikan, isi perut dulukan, buatkn susu..pastue layankan main TAB sementara tunggu papa siap plak.


tepat pukul 8 suku, siapsiapla nak hantar zhariff. hati ni berderau jer. mummy yang gelabah gile, macam tak confident kan. zhariff excited juga, tengok ni..


nak tarik sendiri beg sekolahnyer. tengoklah uniformnyer tu. kotakkotak gitu seluarnyer.


nak masukkan sendiri begnye dalam kereta


mummy dah sebak juga time ni, 

sampai je school,  teacher tanyer dulu nama ape, coz nak letak shoes kat tempat nyer sendiri. then bagi name tag. tengah aku sibuk nak bagi beg kat teacher zhariff, tibatiba datang ucop, excitedla zhariff kan, terus teache bawa kat kelas diorang, dah nampak mainan terus main. tapi zhariff sangatsangat gudboy. mummy cakap mummy ngan papa nak g kej dulu, suruh hug, zhariff hug, sustuh salam, zhariff salam, suruh kis,  zhariff kiss. pastue terus sambung main ngan abang ucopnyer.


eksperi mukenyer nak cakap ngan mummy tengah main itik. bile zhariff dah leka terus aku masuk kereta. dari dalam kereta nampakla juga zhatiff berdiri kat pintu cari mummy. time nak mengalir dah airmata, kutahankan jua..

ku berdoa agar zhariff dilindungi olehNya, baik, gembira bersama kawankawan barunyer serta teachernya.

tak sabar nak tunggu petang fetch zhariff. dan surprisenyer hubby nak hantar aku g keje. wah merasa hubby hantar, last dulu time preggy kan zhariff.

oklah yer, nanti kite sambung cerita lagi.

bye!

xoxo
.ieta.

10 comments:

cha said...

alolo comel je dia cakap tejuk tu haha. good bye :D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

how time flies kan kak.. tau2 anak dah besar

Hana Soffelia said...

sedihnya. Hana mesti nangis gak ni hntr anak pi school one day. hehe

Anum said...

salam pagi
singgah umah dia jap

Mia Kassim said...

Saya pun sama, tiap kali hantar anak pegi nursery...macam sebak jak tengok dia melambai2 kat kita...huhu

IntaNBerliaN said...

seronok baca ank2 g school ni... ni yg xsabar nk tggu alisha sek ni... hehhe

Wan Afzan said...

sebaya ngn my doter.. dh g skol yer diee..

Reyha said...

sy 1st time hantar anak ke taska dulu sampai migrain. last2 boleh keje half day sb ckp kat bos migrain. padahal tensen sb duk pikir pasal anak. Haha!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best tgk zhariff dh g scholl..tp hati mesti rasa sayu gak kan

ayut said...

dh pegi sekolah... :)