marimari

Tuesday, January 8, 2013

zhariff nangis ke tak?


salam semua.

arini mood ok sikit.hehe. semalam tengahari aku gatal bebeno nak sms teacher zhariff. lastlast ini reply yang ku terima.


terus hati gundah gulana, menyesal plak rasenyer sms teacher tu. tapi bile die ckp dont worry, macam okla sikit kan.

memang menghitung waktula aku semalam, balik hubby dah tunggu. rase mcm nak terbang je, nak cepat sampai.hahaha..sampai jer, zhariff tengah mandi, borakborak la kejap dengan teacher nyer. zhariff nangisla juga, onn and off la..maybe tak biasa lagi dengan environment dengan orangorang dekat school tu. tapi lepas mandi jer terus terjah playground. main kejap pastue baru balik. kirenyer ok juga la hari pertama kan.


inilah muke fresh zhariff after balik sekolah. alhamdulillah, die tak meragam bile balik.takut la juga kan kot meragam, melalak bagai. cume layankan die nak makan jagung manisla. mulemule die minta durian, mane pula la ku nak cekau durian kan. bile cakap durian takde, terus die cakap 'nak agung mi'. keluarla kejap aku ke mydin beli jagung manis.

pagi ni plak hubby yang hantar, aku dah siap susunkan baju atas katil zhariff, masakkan air, beg sekolah dah masukkan dalam kereta, siap pesan kat hubby before hantar zhariff make sure bagi zhariff minum susu dulu.ondaway ke ofis sempat kol hubby n cakap ngan zhariff, suara zhariff okla, cakap kat die jangan nangis, kalau nak susu, bagitahu teacher. siap jawab ok yang tak tahan tu.

bile hubby hantar jer, die ajak papa die masuk sekali kat kelasnyer tu, hubby terus bagi kat teacher, berdrama la kejap zhariff, nangis pula. sampai sekarang teachernyer tak sms, kire okla tu kan.

mudahmudahan zhariff ok di hari mendatang.

inshaaAllah. 

xoxo
.ieta.

7 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hhehee.. kiut je. takpe, minggu pertama mmg camni kot. adik saya dulu, sampai 6tahun setiap hari mak hantar ke tadika menangis. sampai 1 hari nak dekat raya cina, jiran sebelah ada kepala naga tu, dia nak pinjam bawak pergi skolah tiap hari. tak ke haru! huhuu

Anum said...

biasa la minggu pertama kan

~aYu~ said...

mula2 je tu.. insyaalah lelama akan ok..

Zana Adieyza said...

mula2 jer tu kak.. nanati dh ada kawan baik, mesti dia suka gie sekolah..

LYAfrina said...

faham sgt.. inilah y lya rsa hari pertama asya skolah.. msa tgl dia nngis.. n sms teacher dia.. tp lya lega skit.. sbb asya dh ok & join group.. tp hati ttp kelaut ikirkan anak.. ntah dia ok x

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

minggu pertama zhariff xbiasa lg tu..dh lama nanti ok la

ayut said...

comel ye bju sek zhariff..hihihi..pasni jgnla drama sgt zhariff..kat sek kan rmai kawan :)