marimari

Wednesday, January 9, 2013

"nanak olah mi"


hari ketiga zhariff di playschool. masih menangis waktu papa hantar. siap papa bawa g makan roti canai dulu pagi tadi. start malam tadi dah pandai cakap "nanak olah". mummy pujuk ajak iron bju school samasama, sangkut baju, susun beg sekolah semua. malam tadi zhariff agak manje, nak dipeluk, tak bagi mummy buat keje. dalam tengah baringbaring terus zhariff terlelap. 

pagi ni zhariff bangun awal, layankn die nk makan potato chips sambil layan astro ceria. salam, hug mummy sebab mummy nak pergi kerja. zhariff masih ok. papa mandikan, bawa makan roti canai. bile papa stop depan pintu pagar sekolah. zhariff terus cakap " jom,jom papa..nanak olah" ajak balik. hurmmm drama king dah start. terus papa bagi kat teacher, die start menangis. papa tinggalkanla juga.  dalam pukul 9 tadi teacher kol, bagitahu don't worry,  lepas papa pergi zhariff izzat dah ok. tengah main dengan abang ucopnye. mungkin die masih tak mesra lagi dengan persekitaran. masih kena ambil masa. sesekali zhariff akan cari juga abang ucopnye. nasib baik tidur samasama dengan abang ucop. lega hati mummy, bile teacher cube calm kan mummy. teacher cakap kat rumah dont keep asking about school. biarkn saja. kakmimi pun ade bagitahu pagi tadi, dulu ucop pun macam tu juga. nak dekat sebulan juga, bile nampak pintu pagar sekolah, terus menangis ajak balik. aku kena kuatkan semangat, tabahkan hati. teacher pun cakap first time hantar anak memang camtu.

petang semalam, papa yang fetch zhariff, bile sampai rumah terus ajk zhariff mainmain kat taman depan rumah. saje nak bagi zhariff happy kan.


muka happy dapat main taman





memang happy sungguh die dapat main kat taman, pastu bawa die g beli jagung manis fav pulak. insyaaAllah harini dah bagitahu hubby belikan durian. zhariff suke makan durian. lagipun dia dah minta nak "oyan" hehe..oklah yer nak rehat, perut dah kelaparn dri pagi tak makan lagi.hehe


bye!

xoxo
.ieta.

7 comments:

cha said...

haha mane boleh nanak olah kata nak jd clever boy kan :p

Anum said...

wah comelnya dia

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

huhuuu..comei je taknak olah ye.

:::aZiE::: said...

ala...xbestla zharif nanak olah....

LYAfrina said...

nanti bila dh serasi dia akn OK & xkan ngis lg..asya pon g2.. hari pertama- ketiga.. ngis.. msuk hari ke-4 dah happy...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alololo zhariff comey sgt...nanti lama2 msti zhariff ok

ayut said...

hopefully zhariff dptla selesa dgn persekitaran dia cpt.. :)