marimari

Thursday, May 2, 2013

tetap terpahat di hati


salam ceria di hari khamis...

fikiran berkecamuk sikit hari ini. nanti kita share nape yer.hehe

agak liat sikit nak ke ofis pagi ni, garagara hampir 5 hari zhariff berkepit dengan mommy. tak berenggang dengan mommy since mommy bangun. bila mommy dah siapsiapkan pakai baju sekolah, suruh tidur balik, coz nanti papa hantar, terus cebek. lama juga nak memujuk..akhirnya ok, cuma taknak byebye dengan flying kiss mommy jer..sedih mommy...

nasib baik jalan lengang sikit, maybe dah ade yang ambil cuti balik kampung untuk mengundi kan? so korang bile nak balik mengundi? aku inshaaAllah akan balik hari sabtu nanti, lepas selesai urusan dgn BIL, barangbarang SIL, birthday party cousin. mengharap juga yang hari isnin itu cuti. malas nak ambil cuti, coz sayang cuti. hahaha...boleh? hubby takpela, kena habiskan cuti tahun lepas yang masih berbaki 20 hari lagi. banyakkan? jeles i okeyh!

melalut sudah. pagi ni sampai jer ofis memang dah fikir keje mesti banyak punyo. sangkaan ku benar belaka. sampai jer tengok tray macam ni..







bila dah susunsusun jadi begini..stress tengokkan, baru dua hari cuti. banyak nak kena semak dan sign. huwaaaa....lotih mak. hahahaha..






oklah yer, nak sambung habiskan kerjakerja ini..sebelum nak shareshare juga katakata seperti di bawah ini...












pernah terjadi dalam kehidupan ku, katakata yang telah ditafsirkan kepadaku, ku tetap ingat dan tetap terpahat sampai bilabila. tinggi mana pelajaran kita pun, budi bahasa tetap kena jaga, dan jangan merendahkan orang yang mungkin belajar tak setinggi kita. INGATLAH.....

wassalam..


2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sweetnya

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kerja lebih gaji lebih takpe kak.. jgn kerja lebih gaji ciput. biar setimpal hehe :)